18 Mayıs 2011 Çarşamba

Bir Yıldız Doğuyor!


"Trabzonspor sahada konuşur." [1] açıklamasının ardından gelen talihsiz Eskişehirspor beraberliği öyle görülüyor ki Trabzonspor'da yeni bir yıldızın doğmasını sağladı. Bu sözlerin sahibi Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener son haftalarda takımın Burak Yılmaz'dan sonra en etkili ismi oldu.

"Aykut'un açıklamalarından sonra Trabzonspor penaltı kazanamıyor."[2] tespitinin üzerinden 1 hafta geçmeden Trabzonspor'un Gaziantepspor karşısında ceza sahasının dışında gerçekleşen pozisyonda penaltı kazanması Yenerli Trabzon'un çok farklı olduğunu gösteriyordu. Yener Antep maçından sonra da, "Burak Yılmaz'ın penaltı pozisyonu dışarıda başladı içeride bitti. Dolayısıyla penaltı ve kırmızı kart kararı doğru. Glowacki'nin pozisyonu dışarıda üstelik Giray topa daha yakındı. Dolayısıyla da pozisyonun sarı kart olması normal." [3] sözleriyle sadece kendisine görünen gerçekleri kamuoyuyla paylaşma nezaketinde bulunuyordu. Bu yetenek karşısında kayıtsız kalamayan yerel basın mensubunun kendisine maçı neresiyle izlediği konusunda yönelttiği soruya içtenlikle cevap veren Yener, "Bendeki Allah vergisi bir yüzsüzlük, elimden geldiğince maçları izlememeye gayret ediyorum. Sizlere de tavsiye ederim" dedi.

Diğer taraftan yine Antep maçında Trabzonspor tribünlerine asılan "Günahların Takımı Fenerbahçe" pankartıyla ilgili yaptığı savunmada Hasan Yener: "Geçmiş dönemlere bakıldığında Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı`nda öyle pankartlar var ki onları göstersek RTÜK bizi kapatır." [4] sözleriyle en iyi savunma hücumdur mantığını ortaya koyarken de sahada! konuşma geleneğini sürdürdü.

Geçen hafta Fenerbahçe'nin Ankaragücü karşısında 3 penaltıyla gelen 6-0'lık galibiyetini bir televizyon programına değerlendiren Yener, "F.Bahçe'nin üç penaltı bulması çok enteresan. Maçı izlemedim. Ama bu konuda telefonlar aldım. İlk penaltı konusunda tereddütleri var arkadaşların. Aykut Kocaman'ın yüzü kızarmıştır herhalde. Aykut hocanın söyledikleri karşılığını buldu galiba. Yarış keşke sahada olsa. Medyaya bakacağız. Bu hafta neler yazacaklar? Kamuoyunun takdirine bırakıyorum."[5] sözleriyle takımının en göze batan ismi olarak İstanbul kulüplerinin dikkatini çekti. Sözlerini "Trabzonspor'un haram puanı yok"[6] diyerek tamamlayan Hasan Yener'in son olarak "Türkiye'de Trabzonspor'dan başka takım için sahada konuşmam" demesi Trabzon'da silah sesleriyle kutlandı. Trabzon polisi de infiale sebep olmamak için kutlamalara silahlarıyla katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin