11 Kasım 2010 Perşembe

1 Yılın Getirdikleri

Sinan Erdem Spor Salonu (Fenerbahçe Ülker 81-68 Montepaschi Siena)
"Aralarında Barcelona ve Siena maçlarının bulunduğu 4 Avrupa Ligi maçından 4 galibiyetle ayrılacağız. Barcelona'yı deplasmanda devirdikten sonra, henüz yumurta kapıya dayanmadan takımının arkasında yerini almış 15 bin taraftarın önünde Siena'yı yeneceğiz." 1 yıl önce bu cümleler birçok kişiye anlamsız gelirdi, ama bugün rüya gerçek oldu.

Bu büyük başarının sevinci bir yana, tam 1 sene önce oynanan Siena maçından notlarla bugünü karşılaştırınca kaybettiği birçok önemli oyuncuya rağmen dengeli kadro yapısını muhafaza etmiş olan Siena büyük resimde geçen seneye nazaran en istikrarlı parça gibi duruyor. Bizim için an itibarıyla durum oldukça parlak gözükse de 10 Kasım 2011'de, 2012'de oynanacak muhtemel Euroleague maçındaki görüntüdür asıl istediğimiz noktaya gelip gelmediğimizi gösterecek olan.

Geride kalan 1 yıl içerisinde 1000 taraftarı ancak topladığı için ihtar alan, köklü ama taraftarsız kulüp olarak tanınmaya başlayan, oyun kurucusuz, 4 numarasız, kısa rotasyonu eksikler "sayesinde" patlamaktan kurtulan bir takımdan, rekor sayıda taraftar önüne çıkan dengeli takıma geçişin bu kadar hızlı olması, yaşanacak bir düşüşün de aynı oranda şaşırtıcı olabileceği endişesini doğuruyor. Herşeyin çok hızlı değişip geliştiği bu dönemde Aydın Örs'ün şubenin başında olması ise bu endişeyi azaltan en önemli etken.

Umarım yöneticilerimiz bu takımın oluşmasına zemin hazırlayan planlamalarını, takım bu seviyede basketbol oynamayı, bizler de basketbolu takip etmeyi bir ekol ve kültür haline getirmeyi başarabiliriz.

11 Kasım 2009 - Fenerbahçe Ülker 83-87 Montepaschi Siena
Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu
Seyirci: 1000
Fenerbahçe: Greer - Onan, Giricek, Serhat - Kinsey, Emir - Rasim - Oğuz, Ömer, Semih
Koç: Tanjevic
Siena: McIntyre, Zizis - Domercant, Carraretto - Sato, Hawkins - Eze, Stonerook - Marconato, Ress
Koç: Pianigiani

10 Kasım 2010 - Fenerbahçe Ülker 81-68 Montepaschi Siena
Yer: Sinan Erdem Spor Salonu
Seyirci: 14785
Fenerbahçe: Ukic, Greer - Onan, Tomas - Kinsey, Emir - Lavrinovic, Mirsad - Oğuz, Vidmar, Kaya
Koç: Spahija
Siena: McCalebb, Zizis - Kaukenas, Aradori - Moss, Carraretto, Michelori - Rakovic, Stonerook - Lavrinovic, Ress
Koç: Pianigiani


Fotoğraf:Fenerbahce.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin