25 Nisan 2011 Pazartesi

'Gönlüm'ün Hediyesi


Euroleague Son 16'da bitime 3 maç kala başta Mirsad olmak üzere takımda baş gösteren sakatlıklar rüya gibi başlayan Avrupa serüvenine kabus gibi bir son hazırlamıştı. Mart başında Avrupa'ya veda ettikten sonra da basketbol takımını sonuçlar dışında fazla takip etme fırsatım olmamıştı, ta ki dünkü Efes Pilsen maçına kadar. Aradan neredeyse iki ay geçmesine rağmen sakatlıklar peşimizi bırakmış değil. Neyse ki, Efes Pilsen de bizim oyunumuza ayak uydurdu da son çeyreğe kadar düşük tempoda seyreden maçı uzatmalara götürüp 8 kişiyle kazanabildik.

Kinsey sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yoktu. Sakatlar kervanına Jasikevicius da katılmış. Engin Atsür geçen hafta tekrar ameliyat olup sezonu kapattı. Mirsad ve Vidmar'ın son durumları nedir bilmiyorum ama onlar da ortalıkta yoklar. Neticede Efes maçında Ukic, Ömer ve Tomas'ın ortalama 40 dakika süre aldığı, Emir'in oyun kurucu pozisyonunda Ukic'in tek yardımcısı olduğu ve aslında en rahat bölgemiz olan pota altında Sean May'in rotasyonun tam göbeğine oturduğu bir Fenerbahçe izledik.

Kerem Gönlüm'ün bitime 5 saniye kala iki serbest atışı da kaçırıp eşitliği bozamaması maçın Fenerbahçe adına dönüm noktasıydı. Uzatmalarda iki hücum üst üste sayı bulunca Efes'in kalan süreyi diken üstünde oynaması bize yaradı. Hücumda Emir'in liderliğinde zor da olsa kazandık.

Efes'te Rakocevic ve Kerem Gönlüm dışardan etkili oldular. Biz de ise Ukic'in 19 sayı 11 ribaundu, Emir'in çoğu maçın son periyodu ve uzatmalarda gelen 10 sayı, 4 ribaund ve 5 asisti ve Oğuz'un pota altındaki en güvenilir oyuncu görüntüsünü vermesi dikkat çekiciydi. Bu sonuçla bitime 2 hafta kala liderliği garantiledik. Artık finalleri bekliyoruz...

Maçtan sonra Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun'un maçın sonucuna Kerem Gönlüm'ün kaçırdığı faullerden daha az etkisi olan 1-2 pozisyon ile ilgili verdiği fevri röportaj şube kapatma tehdidinin yaklaştığını gösteriyor. Onu da heyecanla bekliyoruz...

Fotoğraf: tbf.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin