30 Temmuz 2011 Cumartesi

Manevi İşkence


Sadece ten renginden dolayı şov programlarında "tekneyle gelen arkadaşlardan biri" olarak dalgaya alınan, fotomontaj olduğu kesinleşen belgelere dayanarak yaşını küçülttüğü iddialarına maruz kalan, Fatih Terim kadar ingilizce konuşamayan birisi aracılığıyla Telegol gibi art niyetli bir programda insanları sakat olduğuna ve şike yapmadığına inandırmak zorunda bırakılan, şike soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra Fenerbahçe'den aldığı şike parasıyla görüntüleri olduğu iddia edildiği halde yeterli delil bulunamadığı için serbest bırakılan, akabinde yabancılar şubesinde oturma izni konusundaki sözde pürüzlerden dolayı bir gece daha tutulan Nijeryalı Emmanuel Chinenye Emenike Fenerbahçe'den kendi isteğiyle ayrıldı.

Nijeryalı son dönemde yaşadıklarını "Manevi İşkence" olarak özetlerken bu sözleri BBC, AP gibi dünyanın önde gelen basın organlarından yayınlandı. Sporda temizlenme ve güçlülerin hukuku yerine hukukun üstünlüğünün hakim olmaya başladığı bir süreç olarak aktarılmaya çalışılan şike ve teşvik soruşturmasının Türkiye'nin tanıtımının üzerine diktiği son tüy Emenike'yi kaçırmak olmuştur. Emeği geçenlere biz teşekkür edelim, tarih onları ayrıca yad edecektir.

Bu olayın Fenerbahçe'ye bakan yönünde ise haksızlıklara karşı baş gösteren sabırlı ama henüz asgari düzeyde tepki içeren bir bekleyiş var. Fenerbahçe camiası yıllardır birden fazla takıma karşı mücadele etmekten dert yanıyor. Şimdi buna maalesef kurumlar da ekleniyor. İşin kötüsü bu durum mücadeleyi saha dışına çıkartmayı bir zorunluluk haline getiriyor. Sene içinde bayan basketbol takımı Türkiye'nin önde gelen tıp fakültelerinden birisi yüzünden dünyanın en iyi basketbolcularını ve belki de Türkiye'ye getirebileceği bir Avrupa Şampiyonluğu'nu kaybetti. Bu kurum Türkiye içerisinde hiçbir yaptırımla karşılaşmadı. Şimdi ise bazı özel yetkili savcı ve emniyet mensupları bir temizlik operasyonundan ziyade bir karalama kampanyasının başrolünde kendilerine yer buluyorlar. Fenerbahçe taraftarlarının "Yeni başlıyoruz", "Fragman" gibi sözlerine yeterince ciddi yaklaşılmadığını üzülerek görüyoruz. Fenerbahçe camiasının damarına basmayın, hiçbirimiz sabır taşı değiliz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin