22 Ocak 2009 Perşembe

Ecelli Rekabet


Yeni nesil bilgisayar hastası. Evdeyken misafir çocukların en büyük heyecanı evin bilgisayarının başına geçip oyun oynamak olurdu. Keyfiniz yerinde ise, zamanınız da varsa onlarla ilgilenmek gayet eğlencelidir. Bazen oyunu sevip oynamaya devam etmelerini istersiniz. Bu vesileyle yol yordam gösterir, işini kolaylaştırırsınız. Bir de ters zamanda gelip işi gücü bölenler olur, bir an önce sıkılıp gitsinler diye karşısına geçip dümdüz eder, oyunda hiç şansı olmadığını gösterirsiniz. Çocuk bozulur gider. :)

Aktüel'in son sayısında Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabetin bir parçası olmayı başaramayan ragbi ile ilgili bir haber yapıldı.

Son rugby maçı, 18 Mayıs 1947'de Kadıköy'deki Fenerbahçe-Beşiktaş futbol maçı öncesinde, 18 bin seyirci önünde Fenerbahçe ile Galatasaray rugby takımları arasında oynandı. Rugby derbisinin galibi, Galatasaray'ı 12-0 yenmeyi başaran Fenerbahçe'ydi. Ve bu ağır skor, Türkiye'de rugby'nin kaderini değiştirdi! 12-0'lık yenilgiyi hazmedemeyen Galatasaray kendi rugby takımını dağıtınca, diğer kulüpler de sırasıyla rugby şubelerini kapattı.

Aklım ister istemez bir de futboldaki rekabetin tarihine gitti. Yazanlar şöyle başlamışlar anlatmaya: "17 Ocak 1909 tarihinde ''Papazın Çayırı'' olarak adlandırılan yerde yapılan ilk maçı 2-0 kazanan Galatasaray, ezeli rakibinden ilk 7 maçta gol bile yemedi."

1909'da futbol aşkıyla 100 yıllık rekabete yelken açmış olsa da, 1947'de ters tarafından kalkıp ragbideki rekabetin köküne kibrit suyu döken Fenerbahçe'yi kınıyorum. :)

1 yorum:

Blog Widget by LinkWithin