24 Şubat 2009 Salı

Yenersen Hep Destek



Fenerbahçemiz için tehlike çanları çalıyor.

Bunu ligin ikinci yarısında oynadığımız karşılaşmalarda aldığımız skorlara bakarak söylemiyorum. "Hep Destek Tam Destek" sloganını ortaya çıkaran bir Fenerbahçe taraftar sitesinde bugün üstüste yayınlanan iki habere bakarak söylüyorum.

CK bildirisi olarak yayınlanan bu haberlerden birincisinde hedefte futbolcular vardı (http://www.antu.com/AntuHaberOku.aspx?ID=11481). ANTU DİYOR Kİ başlığıyla yayınlanan ikinci haberde ise hedefte teknik direktörümüz Luis Aragones var (http://www.antu.com/AntuHaberOku.aspx?ID=11485).

Birinci haberde belki kısmen doğruluğu olmakla birlikte futbolcuların koşmadıkları, forma için savaşmadıkları belirtilirken, ikinci haberde Fenerbahçemize uygun olmayan Aragones'le yola devam ettiği için yönetimimiz eleştiriliyordu.

Böylesi zorlu bir maç öncesi yayınlanan bu iki haber Sivas maçını önemli bir yol ayrımı haline getirmiştir. Görünen köy kılavuz istemez. Sivas maçının ardından Fenerbahçemiz ya tekrar şampiyonluk yarışına girecek, ya da "Zavallı Fener Beter ol Beter" tezahuratları kısa sürede rakiplerimizin tribünlerinin en sevilen bestesi olacak.

Buna izin veren, taraftarları yenilse de takımına sahip çıkmaya yönlendirmektense tribünleri dolduruşa getirmeyi tercih edenlerdir.

Keşke bir gün gol yedikçe takımına daha çok sahip çıkan Bursaspor taraftarları gibi olabilsek... İkinci lige düştüğünde tribünlerinden aşağıdaki sesler yükselen Liverpool taraftarları gibi olabilsek...

"Sivas maçını kaybetse de takımı yuhalasak" diye tetikte bekleyenler, Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'den hiçbir şey beklemesinler...

You will never walk alone:

"When you walk through a storm
Hold your head up high
And don't be afraid of the dark
At the end of a storm is a golden sky
And the sweet silver song of a lark
Walk on through the wind
Walk on through the rain
Tho' your dreams be tossed and blown
Walk on, walk on
With hope in your heart
And you'll never walk alone
You'll never, walk alone"

Fırtınada yürürken başını hep dik tut
Ve karanlıktan sakın korkma
Çünkü sonunda altın rengi bir gökyüzü
Ve mutluluğun gümüşten şarkısını bulacaksın
Hayallerin sarsılsa da, alt üst olsa da
Rüzgarda, yürümeye devam et
Yağmurda, yürümeye devam et
Kalbinde umutla, yürümeye devam et
Ve bil ki, hiçbir zaman yalnız yürümeyeceksin
Asla ama asla yalnız yürümeyecek

1 yorum:

  1. CK'nin bilidirisine kismen katiliyorum. Antu'nun deli sacmasi yazilari ise vurulmadik hedef birakmiyor. Ancak yazilarda giydirilmeyen tek unsur desteklerini basariya endesklemis taraftar toplulugu yani biz, CK, Antu, stada gelen veya gelmeyen taraftar, yani bir butun olarak taraftar. Yenilgide, kotu gunde suya sabuna bulasmayan veya bulasacagim diye tas ustunde tas birakmayan taraftar profilinin sonuc getirmedigini ogrenmemiz gerekiyor. Nasil takimda su isimler yurekten oynuyor ama falanca hic mucadele etmeyince olmuyor, futbolcularin tarafindan bakilinca da su tribun cok destek veriyor ama tam ortalarinda oturan bir firlama butun guzelligi bozuyor.

    Taraftarligi ozumsemis, hakkiyla yerine getiren birinin destegini surdururken meslegi futbol olan sahadaki futbolcularda umitsiz, laubali veya mucadeleden yoksun bir tavir gormesi kadar moral bozucu birsey olamaz. CK'nin bildirisine bu noktada katiliyorum ama kendi ozelestirimizi de yeterince yapmadigimizi dusunuyorum. Bu da maalesef destegimizi galibiyete endeksli hale getiriyor. CK'nin yazisindan cikardigim ise en azindan kendi gruplari adina Sivasspor macinda galibiyetten cok "formanin agirligini" hissettiren savasci bir oyun bekliyorlar. Ama futbolcular maclara ne kadar hazirlansa da, bu isten hayatlarini kazansalar da arena da seyirci eglendirmeye cikmiyorlar. Sahada bir takim var ve kendisini o takimin taraftari, yandasi kabul eden kisiler de tribunlerde onlara destek vermek icin bulunuyor. Sahaya cikan futbolcuyu yaptigi top kaybinda yuhalayip, kacirdigi golde isliklayarak, oyuncu degisikligi icin Aragones'e akil vererek veya gol yedikten sonra bir tane daha yiyelim diye tempo tutarak motive edebilecegini sanan varsa yaniliyor.

    Bilinmesi gereken herkesin sucu var ve sadece futbolcular, teknik direktor veya yonetim degil herkesin ustune duseni yapmasi gerekiyor.

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin