15 Temmuz 2009 Çarşamba

Daum Etkisi


Sezonu açtık. İlk hazırlık maçımızda Alman ekibi Ulm karşısında 5-0 galip geldik. Maçın golleri Gökhan Gönül, Semih(2), Deivid ve Önder'den geldi.

Yeni teknik direktörle yapılan sezon açılışları her zaman sürprizlere sahne olmuştur. Teknik direktör kimsenin aklına gelmeyen tercihlerle yanılma hakkını kullanır. Daum da denemelerde bulundu. Bunların en çarpıcı olanı Ali Bilgin'in maçın ikinci yarısında ön libero oynamasıydı. Belki sezon içinde o bölgede oynamaz, belki de Daum'un yeni jokeri olur ama bu tercih sürpriz olmaktan ziyade Daum'un çok yönlü futbolcu tutkusunu hatırlattı. Birden fazla pozisyonda oynayabilen futbolcular, hücuma katılan stoperler ve gole yakın kanat oyuncularının ön plana çıktığı ilk hazırlık maçımızda bir Daum klasiği seyrettik.

Ali Bilgin, işin mücadele yönünü Ulm karşısında test edemediğimiz için ayaklarına hakim bir oyuncu olarak sırıtmadı. İleride ne olur bilinmez ama Daum'un gözüne girmek için daha dayanıklı ve çok yönlü olması gerektiğini şimdiye kadar anlamış olması gerekir.

Stoperde Bilica ileri çıkışlarıyla Luciano'yu hatırlattı. Türkiye liginde golcü bir savunma oyuncusu olacağı izlenimi verdi. Zaten Daum'un takımında barınmak için gole yakın olmak zorundasınız. 2004 şampiyonluğunun en önemli isimlerinden Tomas'ın Fenerbahçe'den ayrılıp yerini Servet'e bırakmasını da ancak böyle açıklayabildik.

Deniz son 3 yılda ön libero oynadıktan sonra Daum ile tekrar jokerliği hatırladı. Oyuna sonradan dahil olup maçı stoper olarak tamamladı.

Genç oyuncularımız Abdülkadir, Furkan ve Onur son 15 dakika forma giydiler. Abdülkadir girer girmez bir şut denedi, Onur birkaç topu ayağına dolasa da Furkan'ı golle burun buruna getiren bir orta yaptı. Furkan'ın altı pastan yaptığı kafa vuruşu üstten auta gitti. Açık söylemek gerekirse 2 yabancı transferi ve sakatların iyileşmesinden sonra forma bulmaları mucize olacak. Bunu I. Daum dönemini referans göstererek söylemiyorum. Zira o dönem takıma genç bir iskelet kazandırma çalışmalarıyla başlamıştı. Şimdi ise ilk yıldan itibaren zirveye çıkılıp orada en az 3 sene kalmak hedefleniyor. Ortaya konan hedef yüzünden baskının çok fazla olacağı bir sezonda özellikle de Daum gibi son senesinde şampiyon olamadığı için sözleşmesi uzatılmayan birisinden genç futbolculara yönelmesini beklemek hayalcilik olur. Umarım gençlerimiz Fenerbahçe'de kalıcı olmak için sabırla çalışır ve ellerine geçen fırsatları iyi değerlendirip kazanılan kupalarda pay sahibi olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin