25 Ağustos 2009 Salı

Kinsey Geri Döndü

Tarence KinseyBir yıl aranın ardından Kinsey tekrar Fenerbahçe'de. NBA'de Cavaliers formasıyla playofflara katılma başarısı gösteren ancak forma şansı bulamayan Kinsey sezon sonunda takımı tarafından serbest bırakılmıştı. Bir süredir başta Memphis olmak üzere birkaç NBA takımıyla adı geçiyordu. Kinsey artık NBA'de oturmaktan bıkmış olmalı ki Fenerbahçe'yle bir yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzalamış.

2007-08'de Fenerbahçe formasıyla yarım sezonda kendisini kabul ettirmiş ve playofflardaki performansıyla da tarihimizin üçüncü şampiyonluğunda pay sahibi olmuştu. Onun ayrılmasının ardından takıma katılan Gordan Giricek'in geçen sezon sakatlıklardan kurtulamaması nedeniyle 2 numaralı pozisyonda bütün yük Ömer Onan ve kısmen Mrsic'in omzuna binmişti. Neticede Vidmar'ın Slovenya'ya kiralanmasının ardından gerçekleşen Kinsey transferiyle bu açığı kapatmış olduk.

Giricek'in de artık iyileşip takıma katılacağını varsayarsak o bölgede ciddi bir kadro derinliği olacak. Diğer taraftan Devin Smith'in ayrılmasından sonra 3 numaralı pozisyonda en azından fiziksel bir kaybımız var. Bu kayıp da Emir'in tamamen o bölgeye kaydırılması ve Giricek ve Kinsey'in de 3 numara rotasyonuna kaydırılmasıyla çözülmeye çalışılacak. İşin en kazançlı tarafı artık hücumda Giricek, Kinsey, Greer, Mrsic, Solomon'dan oluşan istikrarlı bir şutör grubuna sahip olmamız olacak. Bu sayede uzunlarımız rahatlayacak, hücumdaki tıkanıklıklar daha kolay aşılacak.

Enes Amerika'ya gitmeseydi takım çok daha heyecan verici olacaktı. Zira Mirsad'ın alternatifsizliği kadrodaki en ciddi sıkıntı. İnşallah Enes ileride pişmanlık duyacağı bir karar vermemiştir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin