28 Eylül 2009 Pazartesi

Açılış Saraybosna'da


Milli takımdan dönen oyuncular ve koç Tanjeviç'in katılımıyla sezonu Saraybosna'da açtık. 1979'da Avrupa Şampiyonu olan ve Tanjeviç'in başında bulunduğu Bosna Sarajevo'nun ve Yugoslav basketbolunun efsane isimlerinden Mirza Delibašić anısına düzenlenen turnuvada ilk gün rakibimiz ev sahibi takımdı.

Maçın istatistiklerinde takımımızdan 16 sayıyla yeni transferimiz Greer, 6 sayı 14 ribaundla Semih, 18 sayıyla Preldzic ön plana çıkmış. Bunlar dışında forma giymiş olması bile heyecan veren Giricek'ten umarım bu sezon daha fazla verim alabiliriz.

Mirsad sakatlığı nedeniyle takımda yok. Maçı izleyemediğim için bilemiyorum ama sanıyorum onun yokluğunda Rasim ve Preldzic dakikaları paylaşacak. Kısa oyuncularda Kinsey, Giricek ve Greer'in katılımıyla oluşan kadro derinliği 4 numarada maalesef yok. Bu bölge için Tanjeviç planlarını Enes üzerine yapıyordu muhtemelen ama o da çekip gitti. Tanjeviç'in kontenjan dışı yabancı oyuncuya pek sıcak bakmaması nedeniyle bu sezon böyle başlayacak diyebiliriz. Umarım Preldzic, Rasim ve belki de Semih 4 numarada Mirsad'ı yedekleyebilecek katkıyı verebilirler.


Bosna ASA BHT - Fenerbahçe 64:67
(16:14, 12:25, 24:15, 12:13)
BOSNA ASA BHT: Ivanović 18, Šehović 22, Jovanović 4, Češković 5, Vučurović 2, Zimić, Čamdžić, Buza, Bajić 11, Hajrić 2, Pašalić, Đurasović
FENERBAHCE: Solomon 4, Onan, Basak, Erden 6, Giriček 9, Greer 16, Mutaf, Savas 8, Asik 4, Cetin 2, Preldžić 18


Fotoğraflar: Dado Ruvić @ SportSport.ba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin