29 Eylül 2009 Salı

Yorumsuz


Kerem Gönlüm:

"O dönemde biz sürekli kamptaydık. Verilenler, yenilenler, içilenler hepsi aynıydı. örneğin pilot uçağa gider ve kumanda odasına oturur. Benzin dolduruldu mu içerisi temizlendi mi ve benzeri ayrıntılarla uğraşmaz; çünkü ekibine güvenir."

"Cathine" maddesi insan vücudunda bulunmayan (yani vücut tarafından üretilmeyen) ve
analiz sırasında tespit edilmesi halinde dışarıdan alındığı kesin olan, "eksojen" bir maddedir. Kullanıldıktan 30 dakika sonra etki etmeye başlayan ve 80 dakika sonra maksimum etki göstermeye başlayan bu maddenin, kullanıldıktan 3 saat sonra vücuttaki değeri yarılanmakta, 24 saat sonra ise vücuttan tamamen atılmaktadır.

Türkiye Basketbol Federasyonu başvurumuz üzerine vermiş olduğu 26.09.2009 tarihli cevabında Kerem Gönlüm ile birlikte doping testine giren Mario Kasun'dan alınan numunede "cathine" yoğunluğunun yaklaşık 3 mg olduğunu bildirmiştir. (
5 mg/ml olan eşik değerin altında kaldığı için testin sonucu negatif olarak açıklanmıştır)

İnsan vücudu tarafından üretilmeyen, doping literatüründe ise adına sıkça rastlanılmayan cathine maddesine altı maçlık bir seride, doping kontrolü yapılan tek maçta ve rastgele seçilen iki Efes Pilsenli sporcudan alınan numunede de rastlanılmış olmasını, tesadüfle açıklayabilmek güç olmasının ötesinde imkansızdır.

Türkiye Basketbol Federasyonu Dopingle Mücadele Yönergesi Eki Cezai Yaptırımlar başlıklı talimatı;
  • Müsabaka sırasında, takımın birden fazla oyuncusu doping suçu işlediği tespit edilirse, o zaman takım diskalifiye edilir veya başka bir disiplin cezasına çarptırılır.
  • Eğer bir takımda birden fazla oyuncunun dopingle mücadele kurallarını ihlali söz konusuysa, o zaman takıma hedef testler yapılır.
Basın toplantısının tam metni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin