1 Haziran 2010 Salı

Akıl Tutulması

İsrail Gazze'de sınırı çoktan aşmış olmasına rağmen uluslararası kamuoyunu yalanlarla kandırarak hiçbir ciddi tepki görmeden bugünlere kadar geldi, ancak son giriştikleri kanlı eylemle adeta baltayı taşa vurdu. Suç olduğu ayan beyan ortada olan ve en az 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir olaya girişebilmek ya akıl tutulması ya da bile bile dünyaya kafa tutmakla açıklanabilir. Bana kalırsa aldıkları ahlar onları böyle aptalca bir hatanın içine itti ve adeta Allah Netanyahu hükümetini İsrail'in başına bela olarak sardı.

Diğer taraftan, bu eylem İsrail dışında herhangi bir Ortadoğu ülkesi tarafından gerçekleştirilmiş olsaydı bunun bedeli çoktan ödenmeye başlamıştı. Bu açıdan bakıldığında İsrail halen kayırılmaya devam ediyor zira İsrail'in her hareketini doğru kabul etmeye programlanmış ülkelerin görüşlerinin bir günde değişmesi beklenemez. Ancak umarım İsrail yönetiminin Siyonist yönetim anlayışına Türkiye'nin sesini neden yükselttiğine, Ortadoğu'da istikrarı kimlerin baltaladığına, Amerikan nefretinin temelinde hangi şımarık ülkeye aktarılan milyarlarca dolar ve verilen koşulsuz desteğin yattığına, bu elim hadisenin ardından başta Amerika olmak üzere bütün dünya anlam vermeye başlamıştır.

Çarşamba günü Abdi İpekçi'de salonun gündemine şehitlerimiz ve İsrail'in insanlık dışı politikaları da şüphesiz gelecektir. Mavi Marmara'da canlarını ve sağlıklarını verenler kadar olmasa da sesimizi yükselterek veya dualarla bunda katkımız olursa ne mutlu bize. İnşallah bu süreç orta doğuda barış ve Filistin'in özgürlüğüne vesile olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin