12 Şubat 2009 Perşembe

Fenerbahçemiz zenginler liginde


Bugün önce fenerbahce.org'a ardından da diğer internet sitelerine bir haber düştü. 

Habere göre Futbol Para Ligi araştırmasına göre kulübümüz 111.3 milyon euro'luk geliriyle dünyanın en zengin kulüpleri sıralamasında 19'ncu oldu. Türkiye'den ilk defa bir kulübün ilk 20'ye girdiği sıralamada Fenerbahçemizin bu başarısı şapka çıkarılacak cinsten. 

Zira daha önce sadece Türkiye'den değil, İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa ligleri dışındaki bir ligden de bu sıralamada ilk 20'ye giren takım olmamıştı. 

Yönetimimizin bu başarısını kutluyor, yaklaşan seçimlerde kendilerine neden destek verilmesi gerektiğini bizlere gösteren Deloitte'ye araştırması için teşekkür ediyoruz.

1 yorum:

  1. Rangersmedia.co.uk uzunca bir suredir bu listede kendine yer bulan Iskoc ekiplerinin bu yil ilk 20 disinda kalmalarini Premier Lig'in yayin gelirlerinin asiri derecede artmasina bagliyor.

    Arastirma sirketi Deloitte'nin kidemli danismanlarindan Alex Byars ise duruma soyle bir yorum getiriyor: "Durust olmak gerekirse Celtic veya Rangers'tan birinin surekli ilk 20'de olmasi cok ilginc. Gercek olan su ki, Avrupa'nin en buyuk 5 ligi Ingiltere, Ispanya, Italya, Fransa ve Almanya'nin disindaki bir takim icin bu listede yer alacak gelirleri elde etmek inanilmaz derecede zor. Fenerbahce bunu basardi ve listede 19'uncu sirayi aldi ve bu yukselis buyuk oranda gecen sezon Sampiyonlar Ligi'nde ceyrek finale ulasmalarindan kaynaklaniyor. Ayrica daha buyuk bir yerel pazarda bulunuyorlar ve ticari acidan iyi gidiyorlar. Rangers ve Celtic basarili bir yil gecirseler de nispeten kucuk pazarlari onlari geride tutuyor."

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin