19 Nisan 2009 Pazar

Türkiye Kupası Finali Nerede Oynanacak?


Normal şartlarda bir turnuvanın final maçının hangi statta oynanacağı daha maçlar başlamadan belli olur. Ancak söz konusu turnuva Türkiye Kupası olunca işler normal şartlarda gelişmiyor pek. Normal olsa zaten 25 yılda birkaç kez bize de uğrardı sanıyorum. :)

Neyse asıl mevzu kupayı kaç defa kazandığımız değil, final maçının hangi statta oynanacağına finalistlerin belli olmasına üç gün kalmasına rağmen karar verilememiş olması. Az önce doktorla konuşurken aklıma geldi de, tıpkı 2005'teki Şampiyonlar Ligi finali öncesinde Olimpiyat'ta oynatılan Türkiye Kupası Finali gibi bu sezon da sanıyorum Fenerbahçe'nin sahasında UEFA Finali için bir prova düşünülüyor. İşi bozan ise bir türlü elenmek bilmeyen Fenerbahçe. 25 yıldır kupa kazanmıyor olabiliriz ama Fenerbahçe'nin son 5 yıldaki Türkiye Kupası performansına bakıldığında 2 final, 2 yarı final, 1 çeyrek final görmüş bir takıma final stadını belirlemek için bel bağlamak hiç profesyonelce gelmiyor ama mantık onu kovaladıklarını gösteriyor.

Yedek stat var mı? Muhtemelen Salı günü Sivasspor'u elersek final Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanır, elenirsek final Kadıköy'e alınır.


Her sene bir stat belirleyip Türkiye Kupası Finali'ni o stadın geliştirilmesi için bir vesile haline getirmek çok zor olmasa gerek? Üstelik bu aralar yeni stat inşaatları da arttı. Mesela önümüzdeki seneden başlayacak şekilde sırasıyla Kayseri, Rize, Trabzon, Konya, Antalya gibi yeni stadyum inşaatı yapılan veya planlanan şehirlere yoğunlaşmak hem yeni stat yapanlar için bir teşvik hem de stattaki işleyişi hızlıca rayına sokacak bir düzenleme olabilir. Tabi stadı final maçından bir kaç hafta önce değil sezon başında açıklayıp ciddi bir ortak çalışma süreci geçirmek şartıyla.

2 yorum:

  1. Günlük politikalarla yönetilen bir federasyondan böylesi planlar beklemek hayalperestliğin bile ötesinde.

    Ufak hesaplar peşinde koşan bir federasyon bunları zerre kadar aklından geçirse şaşarım.

    YanıtlaSil
  2. Kayseri'de oynanması planlanan final İzmir'e alındı.

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin