25 Temmuz 2009 Cumartesi

Avea ortaladı, Ülker attı!!!


Futbol federasyonun talimatları gereği bu sezon formalara yeni reklam yerleri eklendi. Haziran ayından itibaren yürürlüğe giren Futbol Federasyonu'nun yeni Sportif Ekipman ve Reklam Talimatı'na göre kulüpler bu sene formaların arka yüzündeki futbolcu numaralarının üstüne, şortların da sağ ön yüzüne reklam alabilecekler. Bu talimatla 2000'den bu yana aşina olduğumuz numaranın üstündeki futbolcu ismi yerini reklamlara bırakacak. Futbolcu isimleri de numaraların altında yer alacak. Dünya'da birçok örneği olan bu uygulama Fenerbahçe forması üstündeki ilk uygulamasında garip gözüktü. Zamanla gözler alışacaktır ama yine de reklamın formanın altında kalmasını tercih ederdim.

Ayrıca kaptanlık bandında artık sadece kulüp logosu bulunabilecekmiş. Daha önce birkaç kez kullandığımızı hatırlıyorum, böylesi daha güzel olmuş.

Son olarak talimatlarda 3 adet forma seti gibi bir sınırlama bulunmadığı halde yıllardır 4 forma tanıtan takımların bu sezon 3 forma tanıtmasına anlam veremedim.

2 yorum:

  1. UEFA kupası formaları satışa çıkana kadar forma almayacağım bu "ülker" ve "türk telekom" reklamları yüzünden..!!

    YanıtlaSil
  2. Koldaki Türk Telekom logosu özellikle de sarı-lacivert kullanıldığı için sırıtmıyor bence. Zira parçalı Galatasaray formasının göbeğinde beyaz fontlarla yazılan "Türk Telekom" yazısını görünce bizimkilere şükrettim. Ülker reklamına alışmak için de biraz zaman lazım. Ayrıca Galatasaray bugün 4 forma tanıttı. Biz yıllardır 4 olan forma sayısını neden 3'e düşürdük anlamış değilim.

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin