11 Temmuz 2009 Cumartesi

Syracuse & McRae

Nereden geldi aklıma bilmiyorum. Rahmetli Conrad McRae'nin kolej yıllarında Syracuse Üniversitesi forması altında nasıl bir etki bıraktığını merak ettim. Takım fotoğraflarında gülümsemesiyle kendisini hemen belli eden McRae 1989-93 yılları arasında 4 yıl Syracuse forması giymiş. Birkaç istisna dışında tüm kariyerinde taşıdığı 13 numaralı forma bu soğuk şehirde de onun sırtındaymış.

Üniversite yıllarında da keyif veren bir basketbolcu olmalı ki, NCAA liginin All Star gecesine daha ilk yılında davet edilmiş. Syracuse Üniversitesi'nin blok istatistiklerinde maç başına 2 blokla tüm zamanların en iyileri arasına girmiş. Mezun olduğu sezon ortalaması 2.7.

Konuya dönersek basketbolu sevmemi sağlayan Fenerbahçe 1998 Rüya Takımı'nın temel taşlarından Conrad McRae'nin kalbine yenik düştüğü tarih 10 Temmuz 2000 imiş. Bunu da yeni öğrendim. Tam 9 yıl sonra gece gece aklıma Conrad McRae'nin gelmesi hayret verici ama vardır bir hikmeti. Uçan adamın ruhu şad olsun...

Fotoğraf Conrad McRae'nin üniversitedeki son yılından. Üniversite tarihinin en başarılı isimlerinden Derrick Coleman ve Billy Owens'ın ayrılmasından sonra takımın kralı olmanın keyfini çıkartıyor. Koç 1976'den beri baş antrenör olan Jim Boeheim.

1 yorum:

  1. Türkiye'de bir nesile basketbolu sevdirenlerdi Mc Rae. Smaçlarını, potaya dümdüz giren jump-shot'larını unutmayacağız.

    Ruhu şad olsun.

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin