30 Ağustos 2009 Pazar

Abdul-Rauf Japonya'da

Fenerbahçeli Abdul-RaufMahmoud Abdul-Rauf 1998 Fenerbahçe Rüya Takımı'nın en flaş transferiydi. NBA'de 15 sayının üstünde ortalamayla oynayan, özellikle Denver formasını giydiği dönemde takımının yıldızı olan bir oyuncunun Türkiye'ye geliyor olması büyük bir olaydı. Fenerbahçe formasını çok kısa bir süre taşımış olmasına rağmen o takımla basketbolu seven jenerasyonun unutamayacağı bir oyuncuydu. Benim gözümde de Türkiye Ligi'ne gelmiş en kariyerli basketbolcudur.

Fenerbahçe'den olaylı bir şekilde ayrıldıktan sonra birkaç defa basketbolu bırakma kararı alsa da sırasıyla NBA'de Vancouver Grizzlies, Rusya'nın Ural Great, İtalya'nın Roseto, Yunanistan'ın Aris ve Suudi Arabistan'ın Al-İttihad takımlarında basketbol oynamaya devam etti. Son olarak Japonya'nın Kyoto Hannaryz takımında basketbol hayatını sürdürecek. Parkelerde yaşadığı şevk kırıcı onca olaya, ona hakettiği değeri vermeyen insanlara ve peşini hiç bırakmayan rahatsızlığı Tourette Sendromuna rağmen çocukluğunda sabahtan akşama kadar peşinden koştuğu basketbol topunu ve potaları terk edemedi.

Abdul-Rauf Amerikan Milli Marşı esnasında dua ederken


Chris JacksonChris Jackson adıyla geçen çok parlak bir NCAA kariyerinin ardından islamiyeti seçip Mahmoud Abdul-Rauf adını alması ve Amerikan Milli Marşı sırasında ayağa kalkmaması nedeniyle saha dışı olaylarla hatırlanan çalkantılı bir NBA dönemi geçirdi. Diğer taraftan kendisi 9 yıllık NBA kariyerinde sahada da kendisinden fazlasıyla söz ettirmiş bir basketbolcudur. NBA'in gelmiş geçmiş en yüksek yüzdeyle serbest atış kullanan ikinci oyuncusu olan Abdul-Rauf'un top sürerken nereye gideceğini tahmin etmek çok güçtür. Bu nedenle tek adımda kendine şut hazırlayabilir. Ayrıca çok iyi sıçradığı için boyu kısa olmasına rağmen çok rahat 2 numara oynar ve tutulması çok zordur. Hatta o kadar iyi sıçrar ki NBA'deki ilk yılında All-Star'da smaç yarışmasına katılmıştır. İlk turda elenmiş olsa da Abdi İpekçi'de ısınırken dahi smaç bastığını görmeyenler için ilginç bir durumdur.

Fenerbahçe taraftarı onu yıllar sonra Aralık 2006'da Aris formasıyla Abdi İpekçi'de tekrar görebilmiştir. Karşısında eski takımından sadece zamanında yumruklaştıkları söylenen İbrahim Kutluay vardı. Abdul-Rauf eski takımının potasına 6 sayı bıraktı, takımı da ilk maçta olduğu gibi İstanbul'da da galibiyete ulaşan taraf oldu. 37 yaşına gelmiş olmasına rağmen takımının Jeremiah Massey'den sonra en etkili oyuncusuydu. Her iki Fenerbahçe maçında da aldığı kısa sürelerde maçın seyrini değiştiren sayılara imza atmıştır. İlerleyen yaşı nedeniyle artık vites düşürüyor ama Japonya'da da basketbolseverleri kendine hayran bırakacağından şüphem yok.

2 yorum:

  1. Abdul Rauf ve Conrad Mc Ree'yi unutamadım hiç .. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. ÇOK DEGERLİ BİR BASKETBOLCU İDİ FAKAT DOYAMADAN FENERBAHÇEMİZDEN VE ÜLKEMİZDEN AYRILDI

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin