16 Ekim 2009 Cuma

Papağan


Kupadaki Efes yenilgisinin ardından alınan her yenilgide olduğu gibi fatura yine Tanjeviç'e çıkmış. Sorun da dillerden düşmeyen rotasyon. Anlaşılan o ki, maçın son bölümünde kim oynamadıysa veya kim daha az dakika aldıysa onun üzerinden Tanjeviç'i suçlu ilan etmek yine her yenilgiden sonra başvurulan temel eleştiri noktası olacak. Efes maçının sorunu da Giricek ile Kinsey'in uzatmalarda unutulmasıymış. Maçı izleyemedim ama Giricek ve Kinsey'in maçın sonunda şans bulamamalarına her zaman mantıklı sebepler bulabilirim. Hiçbir mantıklı açıklamam olmasa dahi bu bir tercihtir. Oyuncu tercihi üzerinden bu kadar kesin eleştiride bulunmak en hafifinden insafsızlıktır. Takımın kısa oyuncu rotasyonu bu kadar zenginken her maçtan sonra tekrarlanan rotasyon eleştirilerine tahammül etmek büyük sabır gerektiriyor.

Aşağıdaki bu sezon 1-2-3 numaralı pozisyonlarda kullanılacak ve her biri kritik anlarda tercih edilebilecek 7 oyuncu bulunuyor. Böyle bir durumda eleştiriye rotasyonla başlayanın dikkate alınacak bir yorum yapması tesadüf olur. Rotasyon eleştiriliyorsa bu gruptan en az iki kişiyi yarın gönderelim. Ama eğer bu zenginlikten bir faydalanma niyetinde isek bunun ancak rotasyon ve zamanla olacağını anlamak gerekiyor.

Emir Preldzic
Gordan Giricek
Tarence Kinsey
Damir Mrsic
Ömer Onan
Will Solomon
Lynn Greer

Mirsad ve Rasim'in yokluğunda apaçık ortaya çıkan 4 numara sorunu, takımın oyun içindeki üretkenliği, kısa oyuncuların uyumu gibi belli bir mantık çerçevesinde ayrı ayrı tartışılabilecek onca konu varken papağan gibi rotasyondan bahis açmanın kabul edilebilir bir tarafı yok. Bütün bu tutarsızlığa rağmen bu tavrı sürdürenlerin de niyetinden şüphe ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin