22 Kasım 2009 Pazar

Sahtekarlığa Tokat !

Türkiye Basketbol Federasyonu cezalı oyuncusu Cemal Nalga'yı cezalı olduğu maçta başka oyuncusunun formasını giydirerek oynatan Cafe Crown Galatasaray'ın ve olaya karışan isimlerin cezalarını açıkladı. Açıklanan kararla birlikte geçen hafta Galatasaray 74-Fenerbahçe 72 şeklinde sonuçlanan maçta çıkan olaylarla ilgili cezalar da belirlendi.

Suçu işleyen kulübün Galatasaray olmasının etkisinde kalarak ligden ihraç cezası veremeyen Basketbol Federasyonu açıkladığı kararla birlikte; olaylı geçen Galatasaray-Fenerbahçe maçını da Galatasaray'ın hükmen kaybettiğine karar vermiş oldu.

Verilen kararların Türk Basketbolu için hayırlı olmasını ve tüm sahtekarlara bir ders olmasını diliyorum.

Karar 1: 15.11.2009 tarihinde İstanbul’da oynanan GALATASARAY CAFE CROWN – FENERBAHÇE ÜLKER BEKO BASKETBOL LİGİ müsabakasının 2. periyodunun bitiminde Fenerbahçe Ülker tarafından, Galatasaray Cafe Crown sporcusu Cemal Nalga’nın cezalı olduğu halde oynatılması gerekçesi ile yapmış olduğu itiraz sebebiyle konu ile ilgili dosya Kurulumuza sevk edilmiş, Kurulumuzun 20.11.2009 tarih ve 12 sayılı kararı ile Galatasaray Cafe Crown Şube Sorumlusu Yiğit Şardan’a, Genel Menajeri Ali Türsan’a, Takım Menajeri Mert Uyguç’a, Teknik Danışmanı Koray Mincinozlu’ye, Antrenörü Okan Çevik’e, Yardımcı Antrenörü Cengiz Karadağ’a, Sporcuları Cemal Nalga’ya ve Tufan Ersöz’e idari tedbirli olarak müsabakalara katılmama cezası verilmiştir.

Karar 2: 15.11.2009 tarihinde İstanbul’da oynanan GALATASARAY CAFE CROWN - FENERBAHÇE ÜLKER BEKO BASKETBOL LİGİ müsabakasının normal süresinin bitimiyle birlikte Galatasaray Cafe Crown taraftarlarının sahaya yabancı maddeler (pet şişe, bozuk para, çakmak vb.) atmaları ve sahaya girerek rakip takım sporcularına fiili saldırıda bulunmaları ile bu esnada Fenerbahçe Ülker sporcusu Tarence Kinsey’in soyunma odasına giderken rakip takım seyircisine yönelik kaba davranışta bulunması, akabinde müsabakanın 30 dakika durdurulması ve anons yapılması nedenleriyle konu ile ilgili dosya Kurulumuza sevk edilmiştir.

1 yorum:

Blog Widget by LinkWithin