31 Aralık 2009 Perşembe

Ukic Fenerbahçe'ye mi?

Roko Ukic vs. Ömer Aşık
İlk kez dün akşam saatlerinde Marko'nun Yeri'nden duyuruldu Hırvat basınında çıkan haberler. Daha önce Toronto bu sezon da Milwaukee formalarıyla NBA'de aradığını bulamayan Roko-Leni Ukic'in en azından sezon sonuna kadar Fenerbahçe Ülker forması giymesi gündemde. 

Tanjevic'in Beşiktaş maçından sonra yaptığı "Biz aslında transfer yapmaya hazırız. Ancak bu oyuncunun elimizdeki isimlerle aynı seviyede olması yada daha iyi olması gerekiyor. Şu an transfer konusunda en iyiyi kadromuza katmak için çalışıyoruz." açıklamasıyla uyumlu, NBA'de aradığını bulamamış bir oyuncuyu kadromuza katmak üzereyiz. Henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak tam bir oyun kurucu olmayan as oyun kurucumuz Greer'in sakatlandığı bir dönemde bu takviye ilaç gibi gelebilir.

Dragan Lukovski'den bu yana takımı oynatmaya dönük Avrupalı bir oyun kurucumuzun olmaması da ilginç bir not. Son 10 yılın ilk yarısında Mrsic, ikinci yarısında da Mrsic'in yanında Solomon gibi takımı taşıyan skorer isimlerin liderliğinde ne kadar eleştirilse de aslında epey parlak bir dönem geçiren Fenerbahçemiz'de Ukiç'in takımın karakterinde ne gibi değişiklikler yapacağı merak konusu.

Son olarak Eurobasket 2009'da 5'inci olarak Türkiye'de düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası vizesini alan Hırvatistan Milli takımının en çok göze batan oyuncularından olan Roko Ukic Tau Ceramica, Barcelona ve Roma formalarını giydiği Avrupa serüveninin ardından NBA'e Toronto formasıyla giriş yaptı. Aynı sezon Toronto Raptors'un oyun kurucu rotasyonunda Fenerbahçe'yi bırakıp NBA'e dönen Solomon'un önüne geçerek dikkatleri çekti. 2009-10'da geçtiği Milwaukee'de aradığı şansı bulamayınca kulüpler bazında kendisini çok da fazla ispatlama şansı bulamadığı Avrupa'ya dönüş hazırlığında olması şaşırtıcı değil. Zira takımının son üç haftada çıktığı 8 karşılaşmada da forma şansı bulamamış.

2005'te Split'ten ayrıldıktan sonra iyi transferler yapsa da belki de basamakları hızla çıkma sevdasıyla hiçbir yerde dikiş tutturamamış olması kariyerindeki en büyük soru işareti. Barcelona ve Roma formalarıyla bize karşı ikişer maça da çıkmış aslında. Anlaşılan Barcelona da Lakovic'in arkasında pek kendini belli edememiş, Roma maçlarında da içeride dışarıda ezmenin verdiği hazla gözden kaçırmışım. Umarım Fenerbahçe Ülker bu soru işaretini ortadan kaldırmak için her iki tarafa da sınıf atlatacak bir durak olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin