4 Ocak 2010 Pazartesi

Rotasyon Çıkmazı


Ukic'in takıma katılma ihtimali önemli bir eksiğe çare olacağı için bir umut kaynağı olsa da Solomon takımdayken yaşanan rotasyon tartışmalarının tekrar filizlenme ihtimali de endişe veriyor haliyle. Tam kadro olduğumuzda 20 dakikadan az süre alması olası bir kötü sonucun başlıca sebebi sayılabilecek 11 tane oyuncumuz olacak. (Mrsic, Greer, Ukic, Giricek, Kinsey, Ömer Onan, Preldzic, Mirsad, Oğuz, Ömer Aşık, Semih) Toplamda 200 dakikanın paylaşıldığı bir oyunda bu oyuncuların hepsine 20 dakika verebilmek için her maçı uzatmalara taşımak riskli bir yöntem olabilir. :) Bu nedenle maç başına 15 dakika civarı sürelere şimdiden alışmakta fayda var.

Değerli basınımız kadro kurmakta zorluk çeken teknik adamların sıkıntılarını "tatlı bir sıkıntı" olarak ifade eder normalde. Ancak söz konusu teknik adam Tanjeviç gibi yapayalnız bir adamsa o sıkıntı ekşimtırak bir tat alabiliyor. Zira son olarak Cumhurbaşkanlığı'nı Efes'e kaptırdıktan sonra yaşanan tartışmaların temelinde yine bu kadro yapısı yatıyordu. O tarihlerde bu tartışmaların bir örneğinden dert yanarken "papağan" gibi tekrarlanan insafsız eleştirilerden bahsetmiştim. Mesele Kinsey ve Giricek'in maçın sonunda neden unutulduğuydu. Sonrasında Solomon'un ayrılışı ve dönem dönem özellikle kısa rotasyonunda Ömer, Greer, Giricek ve Kinsey'in sakat veya cezalı olmaları bu kalabalığı kontrol etmekte Tanjeviç'e biraz nefes aldırdı diyebiliriz. Ancak gerek kısa rotasyonundaki oyuncuların iyileşmesi gerekse de Ukic'in takıma katılacağı yönündeki söylentilerin gittikçe güçlenmesi bu tartışmaları tekrar gün yüzüne çıkarabilir.

Bir başka açıdan bakılınca da, bu durum kabullenmesi güç olsa da Mrsic'in vedasını hazırlıyor. Neticede mevcut kısa rotasyonuyla, aynı anda sadece 5 kişinin sahada bulunabildiği ve 40 dakika süren bu oyunda faydasız tartışmaların başka türlü bitmesi imkansız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin