14 Şubat 2010 Pazar

Rövanş Zamanı


Geçen sezon Efes Pilsen'in takım halinde karıştığı doping skandalı, hakem oyunları ve şube kapatma tehditleriyle çevirdikleri final serisinin tartışmaları Federasyon Başkanı'ndan basının önde gelen kalemlerine kadar halen gündemdeki yerini koruyor.

İşte bu ortamda Fenerbahçe kendi saha ve seyircisi önünde Efes Pilsen'i ağırlayacak. Ligin ilk yarısında kazanan taraf Efes Pilsen olmuştu. Olası bir playoff eşleşmesinde durumu eşitlemek için mutlaka kazanmamız gereken; olası eşleşmenin ilk maçı, hatta final serisinin ilk maçı gibi anlamlar yüklenebilecek bir maç.

Geçen hafta Banvit deplasmanında takılmış olsak da, özellikle Mirsad ve Ukic'in takıma katılmasıyla takımda bir toparlanma var. Ömer Aşık'ın yokluğunda Semih'in de sakatlık durumu uzun rotasyonunda sıkıntı yaratabilir. Efes Pilsen için Maccabi deplasmanından yorgun ve moralsiz dönmek, Ergin Ataman ve Rakoçeviç arasındaki gerginlikler başlıca olumsuzluklar gibi gözükse de, Euroleague'de yollarına devam etmeleri bu tarz maçlar için başlı başına bir avantaj. Zira o tempo ve sertliğe bizden daha hazır durumdalar.

Fenerbahçe'nin Efes Pilsen karşısında bir galibiyete ve bu galibiyet için savunmada savaşmaya ihtiyacı var. Basketbolcularımızın bu maça çok farklı hazırlandıklarından eminim. Diğer taraftan takım savunmasında altıncı adamın rolünü de göz ardı etmemek gerekir. Bu anlamda etkili bir taraftar desteği inşallah Efes Pilsen'i Abdi İpekçi'den eli boş göndermeye fazlasıyla yetecektir. Fenerbahçe altıncı adamın varlığını arkasında hissettiği sürece Efes Pilsen İsrail'den şeker ithal etmeye mahkum olduğunu anlayacaktır.

1 yorum:

  1. "Efes Pilsen'de geçen hafta içinde deplasmanda oynanan Maccabi Electra Tel Aviv maçında antrenör Ergin Ataman ile tartışan Sırp oyuncu Igor Rakocevic, Fenerbahçe Ülker maçında kadroda yer aldı.

    ULEB Avrupa Ligi maçının ardından Ergin Ataman'ın, ''Bundan sonra zor kadroya girer'' ifadelerini kullandığı Rakocevic, sahaya ilk 5'te çıktı."

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin