27 Mart 2010 Cumartesi

Vurduğumuz Gol Olsun


Son haftalara girilirken heyecan iyice yükselmiş durumda ve Galatasaray-Fenerbahçe maçı yine şampiyonluk yarışının düğüm maçlarından birisi olarak karşımızda. Özellikle Bursaspor'un cuma günü Belediye karşısında 3 puan kaybetmesinin ardından 3 büyüklerin şampiyonluk umutları arttı. Ancak böyle bir haftada Fenerbahçe ve Galatasaray'den en az birinin canı yanacak. Beşiktaş da 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak efsanevi bir dönüş yaptı ve maç fazlasıyla ikinciliğe yükseldi. Bu da derbide iki takımın üstündeki baskıyı arttıracak bir unsur olarak ön plana çıkıyor. Zira kaybeden taraf haftayı 4'üncü sırada kapatacak.

Fenerbahçemiz'de orta sahada ciddi bir derinlik sıkıntısı yaşanıyor. Emre, Deniz ve Cristian'ın aynı anda sakatlıkları nedeniyle oynayamayacak durumda olmaları orta sahanın ortası için alternatifleri iyice azaltıyor. Eldeki Vederson, Özer, Selçuk, Mehmet Topuz, Deivid beşlisinden bir dörtlü oluşturmamız gerekecek. Bu durumda da Daum'un Deivid ile Özer arasında bir tercih yapacağını tahmin ediyorum. Onun dışında defansta ideal dörtlümüz (Gökhan-Lugano-Bilica-Santos) bir aksilik olmazsa oynayacak durumda. İleri uçta da Güiza-Alex ikilisinin oynaması muhtemel.

Bu durumda kafalardaki tek soru Özer-Deivid tercihi üzerine oluyor. Bu konuda da beklentim maçın başında Galatasaray'ın presini kırmak için Özer'in daha uygun bir tercih olabileceği yönünde. Elbette Mehmet Topuz'un Emre'nin pozisyonunda göstereceği performans da kilit unsur olacak.

Fenerbahçe'nin son dönemde Galatasaray'a Ali Sami Yen'de üstünlük kurduğu maçlardaki karakteristik özelliği dirençli ve top ayağına geçtiğinde soğukkanlı bir şekilde ayağa pas yapan bir orta sahaya sahip olmasıydı. Galatasaray'ın tempolu başlayıp rakibi panikletmek istediği dönemde topa Galatasaray'dan daha fazla sahip olup maçın temposunu ayarlayabilirsek maç bizim lehimize gelişir.

Bunu başarabilirsek galibiyeti getirecek olan da yüksek yüzdeli hücum yapmak olacaktır. Güiza'nın Gaziantepspor'a attığı golü de gördükten sonra inşallah her vurduğumuz böyle gol olur diye dua etmekten başka yapacak birşey kalmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin