18 Nisan 2010 Pazar

3 Puandan Fazlası


30'uncu haftanın sonuna geliyoruz. Bursaspor ve Galatasaray'ın galibiyetlerinin ardından Beşiktaş maçı son haftalarda sıkça gördüğümüz 3 puandan fazla anlam taşıyan maçlardan biri olarak karşımızda. 33'üncü haftayı bay geçeceklerini hesaba katarsak iki maç fazlası olan lider Bursaspor'un 7 puan gerisinde çıkıyoruz Beşiktaş'ın karşısına. Bunun anlamı, olası bir puan kaybında ortaya çıkacak olan tablonun şampiyonluk için pek umut vermeyeceğidir.

Planları en kötü ihtimal üzerine yapacak olursak mağlubiyet halinde Bursaspor'un ciddi bir avantaj sahibi olacağı herkesin dilinde. Haksız da sayılmazlar. Zira Bursaspor'un kalan haftalarda oynayacağı Galatasaray (D), Kayserispor ve Beşiktaş maçlarından bir galibiyet çıkarması şampiyonluk için yeterli olacaktır. Beşiktaş maçını kaybetmemiz halinde yarıştaki en avantajlı takım olmamıza rağmen kalan maçların hepsini kazansak dahi şampiyon olma şansımızın düşük olduğunu gösteriyor bu tablo. İşin daha kötü tarafı 61-60-60 puanlarıyla dizilecek üç büyükler arasındaki şampiyonlar ligine katılma yarışı şampiyonluk motivasyonuna da büyük zarar verir. Kendi derdine düşecek büyüklerin Bursaspor'un puan kaybını düşünecek hali kalmaz. Ancak bu noktada büyüklerden Galatasaray ve Beşiktaş'ın da Bursaspor ile karşılaşacağını hesaba katarsak Galatasaray ve Beşiktaş'ın Bursa'nın canını yakma ihtimali de yüksek gözüküyor.

Derbi öncesinde Beşiktaş'ın durumu bizden daha kritik ama yarışın bizi ilgilendiren kısmına bakarsak Beşiktaş karşısında alınacak bir galibiyet Kasımpaşa maçını mevcut tabloda liderlik maçı havasına sokacaktır. Puanların birbirine bu kadar yaklaştığı bir liderlik yarışında önde olan takım olan Bursaspor baskıyı bizden fazla hissedecektir. Bursa bir mucizeye imza atıp iki haftayı kayıpsız atlatsa bile bizim kayıpsız devam etmemiz halinde zaten Şampiyonlar Ligi garantilenmiş olur. Bu açıdan bakıldığında Beşiktaş maçında alınacak bir galibiyet şampiyonluk umudumuzu matematiksel olarak canlı tutmanın ötesinde anlamlar içeriyor.

Takımın elinden geleni yapacağından şüphem yok. Puan kaybetmek dünyanın sonu değil ama inşallah herşey istediğimiz gibi gider ve ligin sonunda 10'da 10 yapmış bir takım olarak 18'inci şampiyonluğumuza ulaşırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin