4 Ocak 2011 Salı

Tribünden Fotoğraflar (FB 81-72 Efes)


Efes Pilsen karşısında ilk yarıda savunmadaki zaaflar Efes Pilsen'in kolay sayılar bulmasına yardım ederken, Fenerbahçemiz hücumda Ukiç ve Tomas'ın bireysel yetenekleriyle oyuna tutunmaya çalıştı. Kerem Tunçeri'nin Efes Pilsen uzunlarıyla yakaladığı uyumu bizim takımda göremeyince maçın ilk 20 dakikası sıkıntılı geçti. Üçüncü periyottan itibaren savunmada artan sertlik hücumda kolay sayılar bulmamıza yardımcı oldu. Böylece 4 sayı geride başladığımız periyodu 7 sayı farkla önde tamamladık. İlerleyen dakikalarda farkı 15 sayıya kadar çıkarttık ancak son 5 dakikaya girilirken hem sahada hem tribünde kendisini belli eden rehavet havası Efes Pilsen'i oyuna tekrar ortak etti. Bir ara fark 4 sayıya kadar inse de maçtan 81-72 galip ayrılmayı başardık.


Sakatlıktan sonra kendisinden bekleneni veremeyen Tomas'ın yaptığı patlama (22 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 top çalma) onu maçın yıldızı yaptı. Hücumda çözüm üretmekte zorlandığımız anlarda sorumluluk almaktan çekinmedi, dışardan attı, pota altında sırtı dönük oynadı, hücum ribaundu aldı ve en kritik serbest atışları da sayıya çevirerek ön plana çıkan isim oldu.

Kaya eski takımına karşı canla başla mücadele ederek kendisini Fenerbahçe taraftarına kabul ettirmek için elinden geleni yaptı. İkinci yarıda reklam panolarının arkasına uçmasına neden olan inatçılığı ile sanıyorum birçok Fenerbahçeli'nin de gönlünü almayı başardı.


Maçtan 1 saat kadar önce skorboardda Lynn Greer'ın ismi yazıyordu. Ancak yeni transfer Sarunas Jasikevicius'un ısınmak için sahaya çıkmasıyla günün sürprizi belli oldu. 3 farklı kulüp takımıyla elde ettiği 4 Avrupa Şampiyonluğu Saras'ı Avrupa'da tüm zamanların en başarılı basketbolcularından biri yapıyor. Fenerbahçe taraftarı da bugün bir efsaneyi kendi takımlarında görmenin gurur ve heyecanını yaşadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin