12 Mart 2009 Perşembe

Federasyona bir, digerlerine iki...

Kayserili savunma oyuncusu Eren topa elleriyle cikan Volkan'a tabanini kaldirip ucarak giriyor. Kramponun civileri tesadufen Volkan'in omzuna isabet ettigi icin omzunda acilan 3 cm'lik bir yirtik ve 7 dikisle kurtariyor Volkan. Olay aninda bu dengesiz girise sinirlenen Volkan, Eren'in kicina tekmeyi basinca kirmizi kart goruyor. Neticede Eren'in yaptigi siradan bir faul olarak degerlendirilirken, Volkan kirmizi kart gorup 35 dakika takimini 10 kisi birakiyor ve ustune 2 mac da ceza aliyor. Eren'in maci tamamladigini dusunursek bu cezaya 3 mac da denebilir.

Volkan sinirlerine hakim olamadi ve kirmizi kart gordu, peki topu kaptirdigi icin Semih'e arkadan tekme tokat dalmanin karsiligi sadece sari kart mi oluyor? Volkan suratinin bir karis yanina isabet edip kendisini hastanelik eden tekmenin acisiyla sinirlerine hakim olamadi ve Eren'e tekme atti, Peki Topuz'un Semih'e salladigi tekme tokadin, rakibini bogazindan itip kakmasina ragmen hicbir ceza almamasini saglayan tahrik unsuru neydi merak konusu...

Ilerleyen dakikalarda Emre orta sahada dizine gelen darbeyle yere dusuyor ama karar devam. Saha kenarinda tedavisi suren Emre, Cangele'ye "sen bittin!" dercesine bir bogaz kesme hareketi yapiyor. Eski aliskanliklari tekrar mi ediyor endisesiyle bu hareket camia icinden de tepki aliyor. Ayrica Aragones, Emre'yi kenara alarak duruma el koyuyor. Ancak Fenerbahce camiasinin hassasiyetini kullanan bazi kesimler gerceklesmeyen bir eyleme ceza verilmesi icin Turkiye'yi ayaga kaldiriyorlar.

Emre'nin ceza gerekcesi "rakip takim futbolcusuna yonelik sportmenlige aykiri hareket". Bu o kadar genis bir ifade ki, hangi hareketler bu kapsamda degerlendirilecek tahmin etmek guc. Kendini yere atmak veya sakatlik nedeniyle taca atilan topu rakibe vermemek de sportmenlik disi hareket ama bunlar icin ne kirmizi kart cikarilir, ne de PFDK tarafindan men cezasi verilir. Ama soz konusu takim Fenerbahce olunca Nobre'nin kendini yere attigi iddia edilen pozisyonu derinlemesine incelenir, neticede rakip kalecinin cezasi kaldirilir ve belki Nobre'ye ceza cikmaz ama o darbeyle dusulmez kanisiyla Nobre ahlaksiz ilan edilir. Isin ilginc tarafi Kayseri macinda da Emre sahaya girip Mehmet Topuz gibi topu kaptirdiktan sonra rakibine tekme tokat girseydi de kirmizi kart gorurdu. Ama en azindan gerceklestirdigi bir eylem nedeniyle cezalandirilmis olurdu. Emre yapmadigi bir hareketten dolayi dogal olarak kirmizi kart gormedi, ama anti-Fenerbahce lobisi ve Emre'yi cezalandirmanin dayanilmaz hafifligi birlesince Emre'ye 1 mac ceza cikti.

Ayrica Emre'ye 1 mac oynamama cezasi veriliyor ve ceza Kocaelispor macindan 1 gun once aciklaniyor. Bu karara ne zaman itiraz edip ne zaman cevap alabiliriz? Kocaelispor macindan sonra bu cezayi kaldirirsaniz Emre'ye kendi basina fazladan 1 mac yapma hakki mi verilecek? Yoksa Fenerbahce eksik kadroyla ciktigi macla mi kalacak? Bu karar bana maalesef 2006'da oynanan Vestel Manisa macindan bir gun once durduk yere Deniz Baris'in lisansinin iptal edilmesi olayini hatirlatti. Federasyon farkli ama maksat yine ayni, tekere comak sokmak. Iste bu yuzden Fenerbahce dusmanlarini yenmek bize farz...

Mehmet Topuz'un sportmenlik kokan hareketi de asagida, artik bir anlami yok ama notumuzu duselim...


video icin isyankar'a tesekkurler:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin