9 Mart 2009 Pazartesi

"Bu stad TOKİ tarafından yapılmamıştır."

Türkiye'nin gurur duyacağı stadlara bir yenisi eklendi. Kayseri'li merhum işadamı Kadir Has'ın vefatının ardından Kadir Has Vakfı'nın finanse ettiği stad muhteşem bir geceyle kapılarını Türk Futboluna ve kalelerini de Fenerbahçe forvetlerine açtı.

2 katlı olan tribünlerinin bu katları arasında 52 adet de loca barındıran, 32864 seyirci kapasiteli Kadir Has Stadyumuna tramvay ile de şehirden ulaşımın mümkün olacak olması önümüzdeki seneden itibaren Kayserispor'u Türk futbolunda adm adım yukarılara doğru tırmandıracaktır diye düşünüyorum. Böyle bir stada sahip olan kulüplerin mantıklı yönetildikleri takdirde Türkiye'de ligi her sene ilk 5 içerisinde bitirebileceklerini görmek çok zor değil.

Türkiye'de kimi kulüpler yaptıkları planlamalar sayesinde kendi camialarının güçlerinden faydalanarak stadlarını büyütürken, kimi kulüpler ise Kayseri'de gördüğümüz gibi hayırsever işadamlarının yardımlarıyla stad sahibi olmaktalar. Modern bir stad sahibi olmanın diğer bir yolunu da bizlere TOKİ'ye stad yaptıranlar öğretti.

Kayseri'li taraftarların bu noktayı atlamamaları, Fenerbahçe'nin "yeni stad hayırlı olsun" pankartıyla sahaya çıkmaları gecenin bende en çok heyecan yaratan anlarıydı; elbette Semih ve Alex'in bu yeni stadın ağlarını yokladıkları dakikalar dışında...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin