21 Mart 2009 Cumartesi

Vizyon Eksikliği


Geçenlerde Alex Ferguson'un "5 kupa kazanma hedefimiz yok" açıklamasının ardından yöneticilerimizin ağzına sakız olmuş bir laf geldi aklıma. "Her kulvarda şampiyonluk hedefliyoruz."

Alex Ferguson açıklamasının devamında mevcut kadrosunun şimdiye kadar sahip olduğu en iyi kadro olduğunu da belirtmesine rağmen ağzından "Manchester United'ın hedefi mücadele ettiği bütün kupaları kazanmaktır" lafını alamamış kimse.

Diğer tarafta da, tarihinde 1 kez çeyrek final görünce bir anda Şampiyonlar Ligi kupasını hedeflemek; 8 yıldır Avrupa'da hiçbir başarısı olmadığı halde sırf final ezeli rakibinin sahasında diye bir başka tesadüfe yelken açmak ne kadar da komik kaçıyor değil mi?

Üstüne üstlük bu açıklamaları destekleyici konuşmayan gerçekçi teknik direktörler vizyonsuz ve yönettiği takımlardan 2-3 gömlek küçük olmakla suçlanıyor ve ipler inceldiği yerden kopuyor. Kendi liglerinde çantada keklik gördükleri şampiyonluğu kaçıran teknik direktörle çalışmaya devam etmek de camianın büyüklüğünü anlayamamak oluyor. Unutmadan, Alex Ferguson Manchester United'ın başında ilk lig şampiyonluğunu 8. sezonunda kazanmış. Küçük camianın küçük takımı, küçük takımın küçük hocası olmak böyle birşey işte.

1 yorum:

  1. bkz: Gürcan Bilgiç
    http://www.sporx.com/detail.php?Type=24&yazar=14&go=508

    "Fakat Daum bu noktada kalıyor. Büyük takımın “büyük teknik adamı” olması için gereken hamleler veya hareketleri gerektiği anlarda gösteremedi. Geniş anlatacağım ama özetle konuşursak Fenerbahçe takımı hedefleri, kadro yapısı ve futbolcu kalitesi ile Daum’u aştı."

    "Ben Daum için asla kötü hoca diyemem. Türkiye Ligi’nde Fenerbahçe’yi şampiyonluğa oynatır. Ama o kadar."

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin