27 Mayıs 2010 Perşembe

Şuurlu Şuursuzluk


Trabzonspor maçından sonra tribünlerin ateşe verildiği olaylardan sorumlu oldukları iddiasıyla göz altına alınan 12 taraftardan 7'si tutuklanmış. Henüz bir yargı kararı çıkmadığı için kimseyi suçlu kabul edemeyiz. Ancak bu 7 kişiden bağımsız olarak, 16 Mayıs 2010'u çok daha büyük bir faciaya dönüştürebilecek olayların müsebbibi olan, her kimse, kesinlikle cezasız kalmamalıdır.

Yaşananlar ne kadar dramatik olursa olsun, birşeyleri bilinçli bir şekilde ateşe vererek üzülmek akla mantığa sığan bir davranış değil. Üstelik yakılan, Fenerbahçeliler'in mabediyse bu eyleme "Fenerbahçeli" olarak girişenlerin ya aklından ya da iyi niyetinden şüphe edilir. Koltukların üzerine serilen pankartların veya koltukların altına itinayla sıkıştırılan gazete parçalarının ateşe verilmesiyle gerçekleşen bir eylemin hiçbir mantıklı gerekçesi olamaz; ne kayıp, ne anons, ne de üzüntü.

1 yorum:

  1. Kontrolünü kaybederek kendi kulübüne zarar verenler, tribünleri yakanlar, loca basanlar, soyunma odasından teknik direktörü almaya çalışanlar bir şekilde yaptıklarının cezasını çekmeli. Ama yaptıkları eğer kulübe karşı ise kulüp tarafından, eğer kamuya zarar varsa hukuk sistemi çerçevesinde yaptıklarının karşılığını görmeleri gerekir.

    Diğer taraftan yaptığı yanlış anonsla 50bin kişiyi galeyana getiren kişinin de akıbeti açıklanmalı ki, bu tutuklanan kişilerin gaza gelmelerine sebep olan kişinin durumu bilinsin.

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin