24 Mayıs 2010 Pazartesi

Anket: Christoph Daum'un Akıbeti

2006'da henüz Denizli maçının teri soğumadan başkanın istifa etmesi ve futbolcuların takımdan ayrılmaya başlaması taraftarın yarasına tuz ekmiş, neye üzüleceğine şaşırmasına neden olmuştu. Bu sene şampiyonluğun kaybedilmesinin ardından Aziz Yıldırım'ın bütün sorumluluğu üstüne alması, yönetim kuruluna da danışarak soğukkanlı davranması, popülist ve aceleci kararlardan kaçınması Trabzonspor maçının üstünden sadece 1 hafta geçmiş olmasına rağmen camianın yara sarmaya başlamasını sağladı.

17 Mayıs'ta gerek dramatik kayıptan, gerekse de Aziz Yıldırım yönetimlerinin benzer durumlarda verdikleri kararlardan dolayı Daum'un takımdan gönderilebileceği fikri uzak bir ihtimal gibi gözükmüyordu. Ancak aradan geçen bir haftalık sürede Christoph Daum'un, yardımcısı Ayhan Tumani'nin nikahında Ali Koç ile birlikte şahitlik yapması iplerin kopmamış olabileceğini gösteriyordu. Ardından yapılan basın açıklamasında Daum ile görüşüleceğinin belirtilmesi, akabinde tazminat görüşmesi olmadığı aşikâr olan bir toplantının yapılması, sonuç olarak kendisinden bir rapor istendiği söylentileri ve halen sözleşmesinin devam ediyor olması Alman teknik adamın görevine devam etme ihtimalinin de ciddi anlamda masada olduğunu ortaya koyuyor.

Buna ek olarak camiada azımsanmayacak bir kesim Christoph Daum'un her teknik direktör gibi hatalar yaptığı gerçeğini saklı tutarak, şampiyon olamayan teknik direktörün görevine kayıtsız şartsız son verilmesi geleneğinin sona erdirilmesini bekliyor. 2006'da olduğu gibi Daum'u takımda tutmanın kırılganlık oluşturacağını ve istemeden de olsa Daum ile yolların ayrılması gerektiğini düşünenler de az değil. Diğer taraftan, çeşitli sebeplerden ötürü başından beri Daum'un Fenerbahçe'ye layık bir teknik direktör olmadığını düşüncesini taşıyan ve şampiyon yapsa dahi Daum'u Fenerbahçe'nin başında görmek istemeyenleri de inkâr etmenin anlamı yok.

Yönetimin geçmişte verilen ve hüsranla sonuçlanan bazı kararlardan dersler çıkarmış olma ihtimali bana umut veriyor. Tazminatların getirdiği yükün idrak edilmesiyle de Christoph Daum'un takımın başında tutulmasının oldukça yüksek bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Bunun kararını elbette yönetim verecektir. Bakalım naçiz anket bu konuda neler söyleyecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin