8 Haziran 2009 Pazartesi

O olmadan asla...


Fenerbahçe'de yıllardır eksikliği en çok hissedilen oyuncu Alex olmuştur. O sahada olmayınca takımın üretkenliği azalır, duran toplarda daha az heyecanlanır, daha çabuk tükeniriz.

Bu sene eksikliği hissedilen futbolcular listesinde Alex'in yanına bir kişi daha eklendi. Emre Belözoğlu. Askerlik görevi nedeniyle hazırlık kampına katılamayan ardından sakatlıklar nedeniyle düzenli olarak ancak ilk yarının sonlarına doğru oynamaya başlayan Emre ikinci yarıda takımın en istikrarlı oyuncularından biri oldu. İlk yarıda sadece üç maçta 90 dakika forma giyebildi, 6 maçta ise hiç dakika alamadı. İlk yarıda maç başına 42 dakika olan ortalamasını ikinci yarıda 70 dakikaya çıkartan Emre Fenerbahçe'nin orta sahasının vazgeçilmezi oldu.

İkinci yarıda Kayseri deplasmanında el hareketi nedeniyle Ligtv tarafından ceza aldığı için sezonun en kritik puan kayıplarından birinin yaşandığı içerideki Kocaelispor maçında sahada yoktu. Dakikalar ilerledikçe orta sahası çöken takımımız 85'te yediği golle şampiyonluk yolunda büyük yara almıştı.

Ertesi hafta Bursaspor maçında tekrar sahadaydı Emre. Kabzımalın dolduruşuyla artık tribünlerin sebepsiz yere ıslıkladığı bir futbolcu haline gelen Emre Bursa'da maç boyunca yuhalandı. Ozan denen adamın dövüş sanatına maruz kalmasına rağmen sarı kart görerek hem o maçta etkisiz hale getirildi, hem de ertesi hafta cezalı duruma düştü. Bursaspor karşısında yine maçın sonlarına doğru takım olarak düşen fizik gücümüzün yanında Emre'nin etkisizleştirilmesiyle son 5 dakikada iki gol yiyerek iki haftada 5 puan kaybetmiş ve birçoklarına göre lige havlu atmıştık. Neyse ki onsuz çıktığımız Eskişehirspor maçını 2-1 kazandık.

Özetlersek Emre ligin ikinci yarısında iki maçta cezası nedeniyle, Ankaragücü'ne evimizde 2-1 kaybettiğimiz maçta da sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Onun sahada olmadığı 3 iç saha maçında 1 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi aldık. İlk yarıda da Kayserispor'un 4-1 kazandığı maçta Emre'nin sakatlanıp oyundan alındıktan sonra 1-0 önde olan Kayserispor'un maçı farka götürmesi Emre'nin önemini gösteriyor. Bu açıdan bakılınca bu sezon iç sahada kaybedilen 12 puanın 8'inde Emre'nin eksikliği başrol oynuyor.

Bunların yanında skora etki etmeyen ancak Emre'nin çıkışıyla takımın performansının ciddi anlamda düştüğü ve güçlükle kazanılan puanlar da Emre Belözoğlu'nun mevcut kadro içindeki vazgeçilmezliğini gösteriyor. Sondan geriye doğru gidersek 4-2'lik Konyaspor maçında Emre oyundan çıkarken maçın skoru 4-0, İnönü'deki 2-1'lik Beşiktaş maçında Emre oyundan çıkarken durum 2-0, 2-0 biten Kayserispor deplasmanında Emre oyundan alındıktan sonra tamamen Kayseri ataklarını karşılamakla uğraşıyoruz, 2-1 tamamlanan deplasmandaki Konyaspor maçı da benzer şekilde kalan dakikalarda zaman geçirmeye çalışıyoruz. Bunların dışında sonradan oyuna girdiği 3 karşılaşmanın (Galatasaray, Ankaraspor, Denizli(D)) ikisinde o dakikadan sonra beraberliği bozup galibiyet elde ediyoruz ve neticede üçünü de kazanıyoruz.

Aşağıda Emre'nin yokluğunun sonuca doğrudan etki ettiği maçların bir listesini var.

3. Hafta: Hacettepe 2-1 Fenerbahçe (Emre Yok)
5. Hafta: Sivasspor 2-1 Fenerbahçe (Emre 46'da oyundan alınırken skor Sivasspor 0-1 Fenerbahçe)
6. Hafta: Fenerbahçe 1-4 Kayserispor (Emre 41'de oyundan alınırken skor Fenerbahçe 0-1 Kayserispor)
9. Hafta: Eskişehirspor 2-2 Fenerbahçe (Emre Yok)
14. Hafta: Denizlispor 0-1 Fenerbahçe (Emre 58'de oyuna girip attığı golle takımını galibiyete taşıyor.)
24. Hafta: Fenerbahçe 1-1 Kocaelispor (Emre Yok)
29. Hafta: Fenerbahçe 1-2 Ankaragücü (Emre Yok)

Bu maçlara Emre'nin düzenli olarak 90'ar dakika forma giydiği dönemlerin Fenerbahçe'nin sezon içindeki en parlak dönemleri olduğunu eklersek Emre'nin geride kalan başarısız sezonda Fenerbahçe'nin en önemli parçası olduğunu görüyoruz. Umarım Emre önümüzdeki sezonlarda daha başarılı ve alternatifli bir kadroda kupalar kaldırma başarısı gösterir; hem Fenerbahçe, hem de Emre kazanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin