19 Haziran 2009 Cuma

Holigan Ruh


Efes Pilsen şampiyonluğa ulaştı. Ergin Ataman'ın ise saçmalıkları bitmek bilmiyor. Başlarda yapmacık bir sinir harbi oluşturup avantaj elde etmeye çalışıyor sanıyordum ama korkarım ağzından çıkan palavralara kendi de inanıyor. Seri başladığından beri yaptığı açıklamalarla sahaya dalanlardan hiçbir farkı olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Holiganlar birbirlerine girerken suç Fenerbahçe camiasına kalıyor. Ben de şaşkınlıkla izliyorum.

Ergin Ataman'ın ağzından çıkan son bomba "Yenilenler Hazmetsinler" lafı oldu. İlk iki maç sonrasında sırasıyla hakemlerin Tanjevic'in takımını kayırdığını ve Fenerbahçe'nin şansa kazandığını ifade eden Ergin Ataman bu lafı tam anlamıyla hakeden kişiydi. Çamur attığı Fenerbahçe kanadı ve meslektaşı Tanjevic'in ağzından bu mealde birşey alan varsa beri gelsin. Ama kaderin cilvesine bakın bu açıklamalardan sonra ibre, kritik düdükler, artniyetli hakemler ve artan gerginlikle beraber Efes Pilsen'e döndü. Neticede, bu nasıl bir sınavdır ki, "Yenilenler Hazmetsinler" lafı serinin sonunda Ergin Ataman tarafından Fenerbahçe camiasına yöneltildi. Sabır...

Şampiyonluk kupasını kaldıracak bir koçun şampiyonluğa ulaşmışken Fenerbahçe'nin önümüzdeki sezon nasıl cezalandırılması gerektiğiyle ilgili nutuk atması bile onun ruh halini özetlemeye yeter. Ama kabul etmek gerekir ki yapmacık bir tavrı yok, kendisi salonlarda yeri olmayan tam bir holigan.

Son olarak biraz empati yapmak isteyen diğer takım taraftarları için seri 2-2'de eşitlenmişken senaryoyu tersine işletsek. Fenerbahçe zorlama bir centilmenlik dışı faulle ikinci defa son hücumda maç kazanıp Abdi İpekçi'de de kupayı kaldırıyor. Gerisini getirmeye gönüllü varsa memnun olurum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin