14 Mayıs 2009 Perşembe

İstemezük


47 yıldır düzenlenen Türkiye Kupası'nda 2000'e kadar 38 yılda sadece 8 kez finale çıkmış toplamda 4 defa (Altay(2), Bursa ve Mersin İdman Yurdu karşısında) kupayı alırken 4 defa da (Galatasaray (3), Beşiktaş) kaybetmişiz. Aslında camiada görülen duyarsızlığın bir sebebi de bu kazanmama geleneği. Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı lig maçlarında mutlak üstünlüğü bulunan bir takımın 38 yılda oynadığı final sayısının 10'dan az olması ve finalde karşılaştığı Galatasaray ve Beşiktaş maçlarının hepsini kaybetmesi garip.

Diğer taraftan Türkiye Kupası'nı kaybetmenin ne anlama geldiğini anlamak için gerçekten ona ihtiyaç duymak gerekiyor. Fenerbahçe de Avrupa Ligi'nin 1 numaralı biletini bitime 3 hafta önce kapmak, son 3 haftada stres yaşamamak için şampiyonluktan uzak kaldığımız bir sezonda Türkiye Kupası'nı almanın aslında güzel birşey olabileceği duygularıyla bekledi maçı.

İlk 38 yılda 4 final kaybeden takım, sonraki 9 yılda kupa kazanmadan 4'üncü finalini kaybedince hafiften bir burukluk hissetmeye başlıyor insan. Bir anlamda kupanın değeri ona ne kadar yaklaştığımıza bağlı olarak artıyor, uzak kalınca, Avrupa'ya gitmek için de ona ihtiyaç duymayınca değersiz gibi. Zira ligdeki konumumuzu korumamız halinde kaçan balık yine küçük olacak.

Not: Veriler Alper Duruk'un Futbol ve Fenerbahçe Arşivi turkfutbolu.net'ten alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin