15 Mayıs 2009 Cuma

Playoff Başladı


Uzun zamandır salonda basketbol maçı izleyemiyordum. Digiturk sağolsun yurtdışında Türkiye Ligi maçlarını da takip ettirmiyor. Birkaç Euroleague maçı izleyebilmiştim ama Antalya Büyükşehir Belediyespor maçı takımın durumunu görmek için iyi bir fırsat oldu.

"Yönetim istifa", "Aziz, aday olma!" diye bağırmak için lütfedip gelenler dışında da gayet rahat ve güzel bir maçtı. Neyse ki, umursayan olmadı da tatsızlık çıkmadı.

Maç başa baş başladı. Geniş kadro ve rotasyon farkını belli etti ve ikinci periyottan itibaren bariz üstünlüğümüzle geçen maç 89-63'lük galibiyetimizle sonuçlandı. Seride 2-0 öndeyiz ve takım iki maçlığına Antalya'ya gidiyor. Çok büyük bir aksilik olmazsa turun İstanbul'daki son maça kalması büyük sürpriz olur.

Solomon yavaş yavaş alışıyor, onun katılımıyla Green de sene başına göre çok daha rahat gözüktü. Savunmada da kısa boyuna rağmen agresifliğiyle rakibini rahatsız ediyor. Pota altında Ömer Aşık form tutmaya başlamış. Damir Mrsic dışında 9 oyuncunun aldığı süreler 15 dakika ile 25 dakika arasında değişmiş. Şunu söylemek mümkün ki, en azından Antalya karşısında giren çıkan pek fark etmiyor. Yine 5 basketbolcumuz sayı istatistiğinde çift basamaklı hanelere ulaşmış. Mirsad ve Ömer Aşık da ribaunt ve sayıda duble yapıvermişler. Giricek'in hala ortalarda gözükmemesi ise en can sıkıcı konu. Sezon ortasında sakatlığı iyileşip takıma katılması dengeleri altüst etmişti. Umarım bu defa takıma katılması sorunsuz olur.

Son olarak ilginç bir istatistik, Fenerbahçe'nin en skoreri Emir Preldzic 16 sayıya 2 üçlük, 3 ikilik ve 4 faul atışını yüzde 100 isabetle kullanarak ulaşmış. Tebrikler Emir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin