31 Mayıs 2009 Pazar

Magic

Dwight Howard (Orlando Magic)
Orlando Magic 1995'ten bu yana ilk kez NBA finalinde. Cleveland Cavaliers karşısında 4-2 tamamlanan Doğu Konferansı finalinin son maçında herkesin dilinde 40 sayı 14 ribaund ile oynayan Dwight Howard vardı. Seri boyunca Howard'a bir çare bulunamadı. Teke tek kaldığında karşısında durabilecek kimse yok. İkili sıkıştırma olduğunda da takım olarak çok iyi top çevirerek boş oyuncuyu buluyorlar.

Finalde karşılarında Kobe Bryant ve Lakers olacak. Dwight Howard karşısında bu turda ezdiği Varejao-Wallace-Ilgauskas üçlüsünden daha yetenekli Gasol-Bynum-Odom üçlüsünü bulacak. Yine de Lakers'ın Dwight Howard'ı durdurabileceğini sanmıyorum. Lakers'ın üstün yanı hücum opsiyonları. Kobe Bryant'ın yanında 5-6 oyuncunun skor ürettiği bir takım olarak Magic savunmasını çok daha fazla meşgul edeceklerini düşünüyorum. Karşılarında bu sefer etkisiz elemanlar olmayacak.

NBA Finali'nde İkinci Fenerbahçeli Hido
Özetle, çok zevkli ve çekişmeli bir final bizleri bekliyor. Son şampiyon Celtics'in ardından Lebron James'in takımı Cavs'ı da saf dışı bıraktıktan sonra Orlando Magic Kobe'ye kolay kolay teslim olmaz. İnşallah Hidayet'in çok önemli işler yaptığı bir sezonda şampiyonluk yüzüğü Orlando Magic ve Hido'ya nasip olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin