30 Mayıs 2009 Cumartesi

Kral ve Veliahtı


Orlando Magic evinde oynadığı son maçı kazanarak NBA finalinin kapısını araladı. Son olarak Cleveland'da oynanan maçta seri 3-2'ye gelse de Orlando'nun buradan seriyi kaybetmesi "Yok artık Lebron James!" dedirtir. 

Herkesin favori gördüğü Cleveland'ı şaşkına çeviren oyunu tamamen Hidayet'e bağlamak niyetinde değilim. Ancak Orlando'nun gerçek bir oyun kurucu eksikliğinde Hidayet'ten alabileceğinin en fazlasını aldığını söylemekte fayda var. Bu durum basketbol altyapısı, çok yönlülüğü ve oyun zekasıyla Hidayet'i Orlando için düşük model Michael Jordan haline getiriyor. Neticede Boston'da son şampiyonu eleyen Orlando'nun beyni Hido, Lebron James'in insanüstü performansıyla önüne geçeni deviren Cleveland'ı da gerçeklerle yüzleştirdi.

Hidayet'i izlerken aklıma Emir Preldzic geldi. O da özellikle Solomon takıma katılana kadar 2.05 boyuyla oyun kurucu görevini birçok kez başarıyla yerine getirdi. Basketbolu birçok yönden Hidayet'le paralellik gösteren Emir ligde ve hatta Euroleague'de birçok maçta genç yaşına rağmen sazı eline alma cesareti gösterdi. Tıpkı Hido gibi çok iyi bir basketbol sezgisi ve pas yeteneğine sahip. Tanjevic'in katı rotasyonunda ancak 20 dakika almasına rağmen Euroleague koçlarının oylarıyla Avrupa'nın yükselen yıldızı ödülü için en fazla oy alan beşinci oyuncu olması onun değerinin göstergesi. 

Röportajlarında NBA sevdalısı olmadığını belirtiyor ancak draft edilme ihtimali oldukça yüksek. Gitse de gitmese de şutlarını geliştirip, güçlenmesi gerekiyor. Hidayet'e doyamayan Avrupa basketbolu ve bizler Emir'i dört gözle bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin