20 Mayıs 2009 Çarşamba

Halka Arz ve Borçlar - Seçim 2009

Şadan Kalkavan adaylığını bir basın toplantısıyla açıkladı. En büyük dayanağı futbolda bu sezon yaşanan sportif başarısızlıklar olan Kalkavan, Aziz Yıldırım ile olan rekabetinde bir adım öne geçmek için olumsuzluk olarak nitelenebilecek herşeyi hatta daha fazlasını dile getirmiş. Araya sıkıştırılan "Aziz Yıldırım para bulmak için kulübün hisselerini sattı." ve "20 milyon borçla devraldığı Fenerbahçe'nin borcunu 160 milyona çıkardığı doğru mudur?" sözleri sınırları fazlasıyla zorladığının göstergesi.

* Fenerbahçe yüzde 15 hissesini halka arz ettiği gün 30 milyon TL'yi kasasına indirmiş ardından her yıl yine en az bu miktarda FB Sportif AŞ Temettü Geliri elde etmektedir. Sayın Kalkavan, halka arzın getirisinden bağımsız yetkinin kongre üyelerinden alındığını göz ardı ederek Aziz Yıldırım'ın bu hareketiyle kulübü kendi tapulu malı gibi gördüğünü de eklemiş.

* Peşinden 1997'de 21 milyon $ bütçesi, 20 milyon $ borcu olan kulübün bugün 160 milyon TL'ye çıkan borcuna "para birimlerine yer vermeden" değinmiş. Mart sonunda yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında açıklanan bu borcun 2012 yılına kadar ödenmesi gerekiyor. Aynı toplantıda açıklanan 2012 yılına kadar kulübün alacakları maç, kombine kart, loca ve isim hakkı gelirleri hariç 355 milyon TL. Bu hesapları yüzeysel de olsa incelemek için başkan olmaya gerek var mı bilinmez ama Kalkavan bu hesapları incelemek için kongreden yetki istiyor. Her kongre üyesinin evine gönderilen faaliyet raporlarına göz atmadan, belli ki kulaktan dolma ve sadece işine gelen bilgilerle gerçekleri çarpıtan, halka arz için kongrenin verdiği yetkiyi gözardı edip Aziz Yıldırım'ı kulübü satmakla itham eden bir anlayışın Fenerbahçeli kongre üyelerinden ne kadar teveccüh göreceğini pazar günü göreceğiz. Yanlış bilgilendirmeden bağımsız 21 milyon $ bütçenin olduğu yerde 20 milyon $ borç "borçsuz" kabul ediliyorsa 230 milyon $ bütçeli Fenerbahçe'nin 2012 yılına dek ödenmesi gereken 160 milyon TL borcuyla vahim bir tablo çizmesi de biraz güç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin