7 Mayıs 2009 Perşembe

Endüstriyel Futbol ve Taraftar Siteleri


İlk oylamamız sonuçlanmış. Oy kullananların yüzde 60'ı taraftar sitelerinden para kazanmayı normal karşılarken, yüzde 40'ı uygun görmemiş.

Bence taraftar sitesinden para kazanmanın hassas bir sınırı var. Kazanılan para sitenin temel masraflarını karşılamanın çok ötesine geçerse eğer ve siteyi yapmak para kazanmak için bir araç olmaya başladıysa bu sınıra yakın bir yerlerde olabiliriz. Ancak bu sınırı aşmak da bana göre her zaman taraftarlığın ruhuna ters olmaz. Kar amacı gütmeyen kurumlar kazandıkları fazla parayı çeşitli promosyonlarla müşterilerine veya çalışanlarına dağıtırlar. Bizler de boyumuzu aşan gelirlere ulaşma başarısı gösterirsek eğer bunu çeşitli promosyonlara dönüştürebilir veya site için yeni bir harcama kalemiyle ziyaretçilere yeni imkanlar sunabiliriz. Kısaca taraftar siteleri benim gözümde kar amacı gütmeyen kurumlar sınıfına giriyor.

Herkesin görüşü, ölçüsü kendine göre değişir tabi. Olaya daha profesyonelce yaklaşıp ekonomik bir güc haline gelmek de, daha amatör yaklaşıp siteye en ufak bir reklam almamak da farklı fikirler.

Neticede bu anket endüstriyel futbolun taraftarlar arasında sıkça dile getirildiği hatta genellikle de hoş karşılanmadığı bir dönemde aslında taraftar sitesi ve para kazanmanın kabul edilmez bir ikili olmadığını söylüyor diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin