12 Mayıs 2009 Salı

Gelirler - Seçim 2009


Fenerbahçe Cumhuriyeti'nin seçimleri yaklaşıyor. Bu sezon futbol takımımızın hedeflerden uzak kalmasının da etkisiyle Aziz Yıldırım'ın tek aday olarak girdiği seçimler sanırım geride kaldı.

Gerek FBTV'de gerekse diğer Fenerbahçe yayın organlarında Aziz Yıldırım'ın seçim propagandalarına sıkça yer veriliyor. İyisiyle kötüsüyle Aziz Yıldırım döneminin bazı gerçeklerini ortaya koymakta fayda var. Seçime kadar sürecek "Seçim 2009" yazı dizisiyle Fenerbahçe'de neler değişti, neler değişmedi veya neler kötü gitti rakamlarla ortaya koymaya çalışacağız.

İlk yazıda Aziz Yıldırım döneminin gurur kaynağı olan gelirlerdeki artışın üzerinde durmakta fayda var. Başkanın seveni de sevmeyeni de çoktur ancak herkesin kabul ettiği bir gerçek var ki, Fenerbahçe Aziz Yıldırım'la çok büyüdü. Kulüp tarafından hazırlanan 1997 yılı ile 2008 yıllarının gelir dağılımlarını ve bu süreçteki bütçe artışını gösteren grafikler de bunun en belirgin göstergesi.


20 milyon TL'lik yayın geliri bugün gelirlerimizin %9'unu oluştururken 1997'de yayın gelirimiz 13.5 milyon TL ve kulübün toplam geliri ancak bugünkü yayın gelirimiz kadar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin